Sidhuvudbild
Meny

Första gången?

DSC_1862.JPG Hej!
Vad kul att du vill besöka vår församling.
Om du är helt ny så är här lite saker du kan förvänta dig i en gudstjänst.

* När du kommer in i kyrkan kommer någon att hälsa dig välkommen. Om du vill kan du tala om att du inte besökt oss tidigare, så får du all den hjälp du vill och behöver!

* De flesta gudstjänster varar ungefär 1,5 timme, ibland något längre, ibland kortare. Om du skulle behöva gå innan gudstjänsten är slut, så är det inga problem. Du kommer och går när du själv vill!

* Det finns inga givna platser i Pingstkyrkan. Du sitter där du vill!

* Gudstjänsten är alltid på söndagar kl 10:30. Undantaget är sista söndagen i varje månad då det är tillsammansgudstjänst, en gudstjänst med barnen i fokus. Den är då kl 16:00.
Under sommarsäsong och storhelger så ser schemat lite annorlunda ut. Men allt uppdateras i kalendern på denna hemsida.

* En gudstjänst består för det mesta av sång och musik, bibelläsning, bön och predikan. De gemensamma sångerna projiceras nästan alltid på väggen bakom estraden, så det är lätt att följa med i texten och sjunga med om man vill.

* Det tas i de flesta fall upp en kollekt under gudstjänsten, det vill säga en insamling för församlingens verksamhet och ibland till våra olika missionsprojekt. Insamlingen är helt frivillig och du behöver inte alls känna dig obekväm om du inte ger något. Låt bara insamlingsboxen passera dig i så fall. Många av församlingens medlemmar ger sina gåvor till församlingen via banköverföring eller giro, så du kommer inte vara den enda som låter insamlingsboxen gå förbi.
Om du skulle vilja ge en gåva till församlingen men inte har kontanter med dig, finns en kortläsare längst ner i kyrksalen till höger (sett från estraden).

* I alla våra gudstjänster finns möjlighet för ljuständning och att få förbön.
Ljuset kan hjälpa dig att konkret hålla fokus på ett böneämne, en person eller situation.
I förbönen presenterar du vad du heter och ev. böneämne. Förebedjaren kommer att be och omsluta dig i bön.

* Efter gudstjänsten serveras alltid fika i cafédelen intill. Ta gärna tillfället att hälsa på några av de andra besökarna eller växla ett par ord med pastorn eller någon annan. Fikat är oftast gratis.

Vi tror att du i våra gudstjänster kommer att få möta Gud, möta underbara människor och möta en trygg och varm gemenskap.
Har du ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta någon av våra anställda eller mail till pingstkyrkan@ljungby.pingst.se .
Varmt välkommen!